Blogarchief

maandag 24 maart 2008
Voor ik het vergeet, dat gerecht van gisteren hè. Heerlijk was het, ik weet zeker dat ik daar een heleboel mensen een plezier mee kan doen. Ik heb het voorgeproefd en voorgekeurd en het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik zeg er een ding nadrukkelijk bij: eet het de tweede dag! Sommige dingen worden lekkerder door het te laten staan en dit is zo'n gerecht. Gisteren vond ik het lekker maar de smaak vond ik toch aan de flauwe kant. Niet dat er niet genoeg zout enz. in zat maar ik had meer smaak verwacht. We hadden een schaaltje over en dat aten we vandaag. Woww echt véél lekkerder dan gisteren. Veel meer vissmaak ook. Dit is een gerecht dat ik zeker vaker zal maken, vooral ook als er visliefhebbers komen eten, maar dan maak ik het een dag van te voren. De tweede dag zet ik het dan in de magnetron. En hier komt het dan eindelijk:


Visgratin met pasta voor 4 personen

Ingrediënten

1 el bieslook
250 gr. fusili
zout en peper
2 el olie
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
2 dl visfond
2 dl witte wijn
4 dl room culinair
1 visbouillontablet
200 gr krabsticks
100 gr garnalen
4 moten kabeljauw à 100 gr.
2,5 dl crème fraîche
50 gr. geraspte kaas

Bereiden

Oven voorverwarmen op 220° C.
Pasta met zout beetgaar koken.
Knoflook en sjalot fruiten.
Fond, wijn, room culinair en bouillontablet toevoegen en mengsel aan de kook brengen.
Krabsticks toevoegen en 2 min. zachtjes laten meekoken.
Crème fraîche toevoegen en saus op smaak brengen met zout en peper.
Pasta in schaal op de bodem verdelen.
Met zout en peper ingewreven kabeljauwfilet op pasta leggen samen met de garnalen en de krabsticks. (ik snijd elke stick in drieën).
Saus erover gieten en met geraspte kaas bestrooien.
Gerecht ca. 25 minuten in het midden van de oven laten gratineren.
Voor het opdienen de bieslook erover strooien.

Hier nog wat foto's. Ze zijn bewogen en te donker, stom maar het is niet anders. Je bent ook druk bezig op zo'n moment en dan gaat het fotograferen te haastig.
De eerste is vóór de saus erover ging. De tweede is mét saus en geraspte kaas en de derde is zoals hij uit de oven kwam. Jammieeee☺

Fijne avond en trusten voor straks☺

Hi there^..^

Laat een reactie achter... Gemakkelijk reageren?

Plaats dan een vinkje bij anoniem en schrijf je reactie.

Onderteken in elk geval met je naam .

Ik ken verschillende mensen
die dezelfde voornaam hebben!

_____________________________

W.I.E ONLINE:

_____________________________

Voel je welkom op mijn weblog met totaal irrelevante kletspraat ter leringhe ende vermaeck. Gewoon gezellig even meelezen met een mok koffie onder handbereik en de voetjes op een stoel☺

In deze rechterkolom is heel veel te vinden:

dakdingen

gedichten/spreuken

interessante sites

kukelekuu

mopjes/filmpjes

recepten

spelletjes

vroegâh



Een link naar onze trouwfoto's en het bijzondere verhaal over de medaille

Een link naar m'n website waar heel veel te vinden is: lesjes voor beginners duizenden plaatjes downloads familiefoto's een nieuwspagina de Border Terrier
en nog veel meer...

M'n website: http://www.tanteloe.nl/



________________
Van toen...
________________
________________
Naar nu...
KLIK OP
DEZE BANNER...
www.een.nl
________________
Klik op 't plaatje
________________
Klik op 't plaatje
________________

________________

________________

Lichtje voor Ferdinand
Lichtje voor Hannie
Lichtje voor Riet
Lichtje voor Paul
________________

Steek hier zelf een kaarsje op
________________


Geef deze door aan iedereen die 'm gebruiken kan
________________

E-mailadres:
leoniedehaan@gmail.com

Ik reageer niet elke dag.
Helaas kan ik geen vragen meer beantwoorden vanwege de grote toevloed aan verzoeken.
Ik hoop op jullie begrip.
________________


Kaartje trekken? Klik op de kaart
________________
________________
De-Geeft-Goed-Gevoel-Knop

Klik op 't plaatje WorldWideBlessing!

________________


________________


Lekker radio luisteren...
________________



Neem 'm mee, zet 'm op je log

en geef het geluk door...
________________


Klik op 't plaatje
________________

________________